Nieuws

56 ondernemers behalen diploma OndernemersUniversiteit


Nieuwe netwerkformule C.E.O.-Limburg en nieuwe cluster Familio voorgesteld

Afgelopen vrijdag zetten 150 eigenaars-ondernemers de zomer in met een gezellige netwerkbarbecue. Daar mochten 56 ondernemers hun diploma van de OndernemersUniversiteit ontvangen uit handen van Piet Pauwels, decaan Bedrijfseconomische Wetenschappen bij UHasselt. Bovendien werd er de nieuwe netwerkformule van C.E.O.-Limburg en de nieuwe cluster Familio boven de doopvont gehouden.

C.E.O.-Limburg Voka family business center en Universiteit Hasselt werkten met OndernemersUniversiteit een uniek concept uit dat de afgelopen edities al 350 deelnemers samenbracht. Dit telkens in kleine groepen om een theoretisch kader te combineren met ervaringsuitwisseling. Steeds met hetzelfde doel: de persoonlijke inzichten van iedere eigenaar-ondernemer verruimen tijdens een ideale netwerkgelegenheid. Co-creatie is dan ook de basiswaarde van de OndernemersUniversiteit. Het afgelopen academiejaar slaagden er 56 ondernemers met glans en gaven zo een positieve stimulans gegeven aan het Limburgs ondernemerschap. 

Onder de geslaagden bevinden zich 19 starters die een studiebeurs ter waarde van €1000 ontvingen van de ‘founding fathers’ van C.E.O.-Limburg. Hierdoor konden deze starters aan €50 deelnemen aan de OndernemersUniversiteit. Een succesvolle actie om de kwalitatieve starter te ondersteunen!

Familio, de cluster voor familiebedrijven

Het academiejaar 2017 – 2018, al het zevende jaar van OndernemersUniversiteit, kreeg overigens al vorm. “We presenteren voor het nieuwe academiejaar vijf clusters: Professionalisering, Marketing, Financiën, Sales en een nagelnieuw product Familio. Bij de cluster Familio brengen we de verschillende generaties van het familiebedrijf samen in een concreet begeleidingstraject. Hierdoor verloopt de overdracht bij een toekomstige generatiewissel vlotter en sneller en wordt de toekomst van het bedrijf veilig gesteld”, verduidelijkt Piet Pauwels, decaan Bedrijfseconomische Wetenschappen en Academisch directeur UHasselt School of Expert Education.

Nieuwe netwerkformule

Voorzitter Voka – KvK Limburg Francis Wanten stelde op de zomerbarbecue de nieuwe netwerkformule van C.E.O.-Limburg voor. “We dopen het netwerkjaar 2017-2018 om tot het jaar van creatief ondernemerschap. Meer nog dan in het verleden willen we met C.E.O.-Limburg dé club van Limburgse eigenaars-ondernemers zijn. Vijf topactiviteiten met topcatering, waarbij netwerken en ondernemerscontacten centraal staan. Met als doel duurzame contacten met collega’s uitbouwen”, aldus de voorzitter. 

Zo staat er een startactiviteit op het programma met creatieve ondernemersverhalen van Painting with Light en Deusjevoo. Ook is er weer een dinercauserie met een internationale topondernemer, worden de deelnemers in de watten gelegd met een sessie waar maar liefst drie sterrenchefs de catering verzorgen en staat er een exclusief bezoek op het programma aan de kantoren van Encon, het duurzaamste kantoorgebouw van Europa.

Meer info:

Pieter.smeets@voka.be

+32 496 65 35 44

 

56 ondernemers behalen diploma OndernemersUniversiteit